dimarts, 22 de gener del 2013

Escriptores a les aules

Darrerament, els alumnes de secundària han rebut la visita de dues escriptores del Camp, de les quals havíem treballat novel•les seves. L’escriptora reusenca M. Lluïsa Amorós va venir al centre per parlar amb els alumnes de 1r d’ESO sobre el llibre Aquella tardor amb Leprechaun, una història que va escriure fa gairebé 25 anys però que encara segueix viva. Ens va explicar com es va inspirar per escriure l’obra, d’on sorgeixen alguns dels seus personatges, el perquè del protagonisme de la mitologia irlandesa i l’interès per les històries fantàstiques. Sobre el fet d’escriure obres, ens va explicar d’on li ve l’interès per l’escriptura i de quina manera es va anar convertint en escriptora. Abans d’acabar va respondre les preguntes que els/les alumnes li havien preparat.
Fa una setmana ens va visitar l’escriptora tarragonina Noemi Bagés, que va comentar-nos la seva novel•la I la mort em parlava, amb els alumnes de 3r d’ESO. D’una manera molt amena i amb bon sentit de l’humor, ens va parlar dels aspectes més formals de l’obra: l’estructura, el perquè dels personatges, el gènere, els diferents tipus de discursos narratius... A continuació, ens va explicar les estratègies per documentar-se per escriure una novel•la de temàtiques tan diverses com les bandes de tràfic de drogues i el món de la delinqüència, la desaparició de persones, l’anorèxia, l’homosexualitat, l’amistat, la relació entre pares i fills... En acabat, també hi va haver un petit debat amb l’alumnat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

va ser super interesant la seva visita gracies a les mestres de secundaria per fernos descubrir aquesta maravillosa escripstora.
JUDITH BALLESTA VIDAL. 1r ESO A